Mesleki tecrübelerinizden ve bilgi birikiminizden hareketle ideal kent tasavvurunuz hakkındaki görüşlerinizi bizimle paylaşır mısınız?
"...Kısaca ifade etmek gerekirse “eşref-i mahlûkat” olarak yaratılmış olan insana ‘insanî’ niteliklerini geliştirme imkânı sağlayan, nefsanî/hayvanî niteliklerini törpüleyecek toplumsal mekanizmalara işlerlik kazandıran örgütlenmeleri hayata geçirebilen bir kent…"
Prof. Dr. Mehmet Tayfun AMMAN
"...Kent dediğimiz şehir, medeniyet buradan geliyor. Kent demek medeniyetin en iyi şekilde tezahür ettiği, İslam ilişkilerinin ve yerleşmelerin ve sosyal faaliyetlerin en yüksek düzeyde olduğu yer anlamında değerlendirilir..."
Prof. Dr. Ahmet YÖRÜK
"...İnsanın yaşadığı çevre ile ilişkisi büyük ölçüde inançları, devraldığı kültürel mirası yani geleneği ve değerleri tarafından belirlenir..."
Prof. Dr. Azmi ÖZCAN
"...İnsan yaşadığı çevre ile sürekli etkileşim içinde olan bir varlıktır. Etkileşim bakımından en önemli çevre ise şehirde oluşur. Bu bakımdan şehir kurgusunun içinde yaşayan insanların inanç ve değerlerine, kültürüne ve dünya görüşüne aykırı olmaması gerekir..."
Prof. Dr. Ş. Tufan BUZPINAR
Yazının devamı Düşünce Dergisi'nin Kent sayısında...